slapen

6 gouden tips om makkelijk in slaap te komen

Het komt helaas bij veel mensen voor: niet of slecht in slaap kunnen vallen. Naast dat het enorm frustrerend is, is het ook slecht voor je gezondheid. Heb jij ook moeite om in slaap te komen? Bekijk dan onze tips!

De 4-7-8 slaap truc

Deze truc zou ervoor moeten zorgen dat jij binnen een minuut in slaap kan vallen. Het enige wat je hoeft te doen is het puntje van je tong tegen je boventanden drukken op het punt waar je tandvlees begint. Terwijl je dit doet adem je vier seconden lang door je neus, daarna zeven seconden niet en als laatste adem je acht seconden lang door je mond uit. Herhaal dit in totaal vier keer.

Verander kleine dingen in de slaapkamer

Vaak kunnen een paar kleine aanpassingen in de slaapkamer een hele hoop doen. Zo is het verstandig de wekker te verstoppen of om te draaien. Zo ben je tenminste niet geneigd constant naar de langzaam voorbij tikkende minuten te loeren. Verder is het belangrijk dat je alles wat licht geeft of geluid maakt uitzet. Bovendien is het goed om het raam een stukje open te zetten.

Ga opnieuw naar bed

Wanneer je een beetje slaperig begint te worden ga je uit bed en herhaal je je routine voordat je naar bed gaat nog een keer. Op deze manier vertel je je lichaam nogmaals dat hij moet gaan slapen. Vaak wil het dan beter luisteren.

Doe hersenloze dingen

Wanneer je hersenloze activiteiten gaat doen, worden de meeste mensen vanzelf moe. Lees een slaapverwekkend boek, loop wat rondjes door het huis of draai een was. Na een minuut of 20 á 25 wordt je dan in de meeste gevallen vanzelf moe. Kun je daarna lekker naar bed.

Eet een lichte snack

Honger kan de slaap belemmeren. Heb je het gevoel dat jouw lichaam honger heeft? Eet dan een lichte snack zoals een cracker of wat fruit.

Het gebruik van melatonine

Wanneer het echt niet lukt, kun je ook nog melatonine gebruiken. Melatonine is een licht slaaphormoon. Je moet het ongeveer een uur voordat je wilt gaan slapen innemen. Nu je met behulp van bovenstaande tips snel en gemakkelijk in slaap kan vallen, wil je natuurlijk niet constant gewekt worden door bijvoorbeeld kids die niet kunnen slapen. Zorg daarom dat hun kamer zo leuk is dat ze deze eigenlijk niet meer willen verlaten. Wellicht kun je een een tof stapelbed kopen voor ze? Neem gauw een kijkje bij PS Slapen voor het uitgebreide aanbod!