feest organiseren

7 tips voor het organiseren van een feestje

Een verjaardag, samenwonen, een huis kopen, afstuderen, een promotie of pensioen: het zijn allemaal redenen voor een feestje! Ga jij nou binnenkort een feestje geven en kun je nog wel wat tips gebruiken voor de organisatie van een feestje? Lees dan vooral even verder, want in dit blog geven we je 7 tips waarmee jij ongetwijfeld een knalfuif gaat geven! 

1: Denk aan de versieringen

Je wilt natuurlijk dat jouw feestje er ook daadwerkelijk feestelijk uitziet. Daarom is onze eerste tip voor het organiseren van een feestje om goed te kijken naar de versieringen en deze ook op tijd in te slaan. Want hoeveel leuker ziet een zaaltje of kamer eruit als er slingers en ballonnen in hangen?! Ook een leuke tip om de versieringen voor jouw feestje te personaliseren: maak een slinger met polaroidfoto’s van jou en je gasten.  

2: Huur of maak een photobooth 

Ook leuk om jouw feestje een persoonlijke touch te geven: huur een photobooth. Zo kunnen jij en je vrienden gedurende de avond heel veel leuke foto’s samen maken. Een photobooth is niet alleen leuk als extra versiering, maar ook handig om meteen extra herinneringen aan het feestje te hebben. Een photobooth is dus een goede tip voor het organiseren van een feestje! 

3: Zorg voor voldoende hapjes

Bij het organiseren van een feestje is het altijd belangrijk om hapjes in te slaan. Zo komt iedereen met genoeg energie de dag/avond door. Houd hierbij ook rekening met verschillende smaken: sommige mensen kunnen geen gluten eten, anderen eten geen vlees en weer anderen lusten geen vis. Genoeg variëren is dus de beste optie. 

4: Denk aan alcoholische én niet alcoholische drankjes

Ook een drankje kan niet ontbreken op een feestje. Sommigen gaan graag aan de wijn of het bier, terwijl anderen niet zo van alcohol houden of nog moeten rijden. Zorg dus altijd dat er voor beide opties iets te kiezen is, want uitdroging zou ook zo’n domper op je feestje geven. 😉

5: Zorg voor voldoende ruimte

Er zijn weinig dingen zó jammer als helemaal uit je dak willen gaan, maar geen ruimte hebben om te dansen. Een goede tip voor bij het organiseren van een feestje is dus om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is voor jou en je gasten. Heb je binnen niet voldoende ruimte en is het weer nog niet optimaal om het feest buiten te geven? Dan is een partytent huren een goede optie!

6: Begin op tijd met klaarzetten

Je wilt natuurlijk dat alles al helemaal geregeld is als jouw gasten arriveren. Daarom een simpele, maar belangrijke tip voor het organiseren van een feest: begin op tijd met versieren en alles klaarzetten. Daar gaat stiekem toch altijd weer meer tijd in zitten dan je denkt. 

7: Verstuur op tijd je uitnodigingen 

Tot slot: je hebt nu aan bíjna alles gedacht om ervoor te zorgen dat jouw feestje een knalfuif wordt, maar vergeet je ook niet op tijd je vrienden en familie uit te nodigen? Het zou natuurlijk zonde zijn als de uitnodiging te laat komt en ze al andere plannen hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *