Waterpomp

Aandachtspunten voor een pomp

Bij de aankoop van een waterpomp is het goed om te kijken waarvoor je de pomp gaat gebruiken, wanneer de pomp te weinig vermogen heeft ben je lang bezig om bijvoorbeeld je vijver leeg te pompen of als de kelder is ondergelopen. Een pomp met veel vermogen hoeft niet altijd groot en zwaar te zijn, je wilt bij een overstroming wel snel een pomp kunnen gebruiken en niet eerst iemand moeten bellen om de pomp te kunnen pakken. Ook is het belangrijk dat de pomp stabiel staat en niet te veel herrie maakt.

Capaciteit

Pomp om de tuin te sproeien 

In de zomer is het ideaal als je met behulp van een besproeiingspomp de tuin of het grasveld kunt sproeien. Bij deze soort waterpompen wordt met hogedruk water uit de pomp geperst. Door het aansluiten van de pomp op een tuinslang kun je zo de tuin voorzien van water. Er zijn ook pompen waarbij je grondwater op kunt pompen en dit kunt gebruiken, bij deze pompen is de capaciteit van het oppompen van water belangrijk om te weten.

Groot assortiment

Handigheidjes voor je pomp 

Een droogloop beveiliging zorgt ervoor dat de waterpomp niet door blijft pompen als er geen water meer is, zonder deze beveiliging is de kans aanwezig dat de pomp dan verbrand. Een filter is ook geen overbodige luxe om het vuil buiten de pomp te houden tijdens het pompen, heb je een pomp die niet is voorzien van een filter dan kun je een externe filter kopen om toch zonder problemen de pomp te gebruiken. Toolnation.nl heeft verschillende pompen voor allerlei bewerkingen die je wilt doen.