Auto verzekeren voor weinig geld

Heeft u een nieuwe auto aangeschaft? Dan wilt u deze auto verzekeren. U bent waarschijnlijk op zoek naar de beste verzekering voor uw auto en heeft misschien al wat op het internet rondgekeken. Het is dan ook belangrijk om een goed beeld te vormen van de verschillende aanbieders die hierop van toepassing zijn. Hierbij krijgt u namelijk het beste idee van de verschillende soorten autoverzekeringen en welke hiervan het beste passen bij uw auto. 

In dit artikel leest u hoe u uw auto verzekeren kunt en waar u terecht kunt om dit te regelen. Ook leest u wat die verzekeringen precies inhouden en wat dit betekent voor uw auto. 

Goedkoop de auto verzekeren

Iedereen die de auto verzekeren gaat, wil natuurlijk zo goedkoop mogelijk klaar zijn en hierbij zo min mogelijk premie hoeven te betalen voor zo veel mogelijk dekking. Helaas is dit bij auto’s niet mogelijk omdat er bepaalde afspraken zijn over de inhoud van verzekeringen en de daarbij passende prijzen. Uiteraard speelt uw schadehistorie en andere elementen ook wel mee, maar het belangrijkste is dat u de juiste soort verzekering kiest. Online kunt u gemakkelijk een verzekeringsvergelijking uitvoeren en zoeken naar de verscheidene aanbieders en hun prijzen.

Zodra u dit heeft opgezocht weet u namelijk wat voor een prijzen u kunt verwachten en wat u daarvoor krijgt. Goedkoop de auto verzekeren is enkel mogelijk met een WA verzekering. Daarbij bent u verzekerd voor schade aan derden of de voertuigen van derden. Hierdoor bent u er zeker van dat u verzekert bent wanneer u een aanrijding veroorzaakt. Deze verzekering is wettelijk verplicht bij de aanschaf van een voertuig. 

Kosten auto verzekeren met enkel WA

De exacte kosten van een WA autoverzekering hangen van meerdere factoren af. Er wordt gekeken naar uw schadehistorie, uw auto en de prijs van de auto. Naar aanleiding van de ingevoerde variabelen wordt een premie opgemaakt door de verzekeraar, die helemaal is afgestemd op uw risico. Meestal ligt deze premie tussen de tien en elf euro. Uiteraard kunnen prijzen hoger of lager uitvallen, afhankelijk van uw locatie en persoonlijk risico. De auto verzekeren met enkel een WA is dan ook een goedkope manier van verzekeren, maar u loopt wel het risico om uw auto snel total loss te rijden. Het is dan ook belangrijk om een goed beeld te hebben van hoeveel uw auto eigenlijk waard is. 

Auto verzekeren voor een passende prijs

Stel, u heeft net een nieuwe auto gekocht ter waarde van twintigduizend euro. Dan is het zonde om enkel een WA verzekering af te sluiten. Bij schade moet u dan namelijk alles zelf betalen en die prijzen kunnen enorm oplopen. Het is dan ook verstandig om in die gevallen een WA+ verzekering af te sluiten. De auto verzekeren met een WA+ verzekering is een goed idee, omdat u hierbij ook verzekerd bent tegen schade van derden aan uw auto of schade door aanrijdingen met wild. Vat uw auto vlam langs de snelweg? Dan bent u keurig verzekerd. Probeert iemand in te breken en laat hij schade achter aan raam- of lakwerk? Dan wordt dit keurig vergoed door de WA+ verzekering. Echter wordt verdere schade die door uzelf veroorzaakt wordt niet vergoed door de verzekeraar.