De meest chique damesschoenen van het moment

Nederlandse dames zijn veelal best wel stoer. Ze kiezen net zo vaak voor gympen en een spijkerbroek tijdens het uitgaan als voor hakken en een jurk. Maar voor speciale gelegenheden, of als je jezelf een keer flink wilt uitdossen, is het natuurlijk altijd fijn om een paar chique schoenen in je kast te hebben liggen. Maar wat voor schoenen zijn momenteel in de mode? In dit artikel bespreken we een paar van de meest galante damesschoen merken van dit moment. Op deze manier kun je deze zomer en ook in de aankomende werk met prachtige hakken naar feesten en gala’s.

Peter Kaiser Pumps

Het schoenenmerk Peter Kaiser is het oudste actieve schoenenmerk in Europa. Peter Kaiser is opgericht in 1838 en maakt dus al bijna 200 jaar schoenen. Het bedrijf is opgericht in Pirmasens in Duitsland door Peter Kaiser. Na slechts vijf jaar werden zijn schoenen al wereldwijd gedragen. En in de 200 jaar dat het merk actief is worden er nog altijd elk jaar nieuwe collecties stijlvolle en vernieuwende schoenen op de markt gezet. Het merk combineert altijd klassieke designs met een moderne twist waardoor de schoenen een klassieke elegantie hebben maar toch tegelijkertijd elk jaar weer vernieuwend kunnen zijn. Vooral de Peter Kaiser pumps zijn altijd ontzettend populair. Je kunt ze onder andere kopen bij van Arendonk.

Cult Gaia

Dit unieke schoenenmerk is bovenal bekend vanwege de boogvormige basket bags die twee jaar geleden ontzettend populair waren. Het is een schoenenmerk dat altijd aan het vernieuwen is. Denk bijvoorbeeld aan de bamboo pumps en leren gladiator sandalen die deze zomer ontzettend veel gedragen worden.  

Veja sneakers

Sneakers kunnen ook elegant en chique zijn. Een fantastisch voorbeeld hiervan zijn de Veja sneakers van de Franse designers Sébastien Kopp en Francois Morillon. Ze creëren elegante, luxe sneakers van zeer hoge kwaliteit die tegelijkertijd wel milieubewust zijn gecreëerd. De sneakers komen voornamelijk in het wit maar je zult de het logo van Veja, een simpele V bijna op elke schoen terugvinden. Het logo op de schoen komt in vele verschillende kleuren terug waaronder, groen, rood, blauw, roze en zwart. Veja is een schoenenmerk dat hoogwaardige schoenen produceert maar tegelijkertijd ook denkt aan mens en milieu. Het zijn misschien sneakers maar dankzij de milieubewuste productie en elegante uitstraling zijn het prima schoenen voor een chique dag.