De perfecte jaloezieën voor een groen en natuurlijk huis

Een gezonde levensstijl is ontzettend belangrijk. Daarom vind ik het altijd ontzettend leuk om over fysieke gezondheid en mentale gezondheid te praten op deze blog. Maar een belangrijk onderdeel dat veel mensen achterwegen laten is de inrichting van hun huis. Dit heb ik nooit begrepen want veel van mijn mentale gezondheid komt van de rust die ik in mijn huis krijg. Laatst heb ik weer geïnvesteerd in een belangrijke verandering in mijn huis. Ik heb namelijk veel van mijn gordijnen vervangen met houten jaloezieën. Waarom houten jaloezieën? Allereerst passen ze heel goed bij mijn huis, ik heb namelijk een erg natuurlijk huis. Mijn oude rolgordijnen passen hier gewoon niet goed meer bij. Houten jaloezieën zijn voor mij de perfecte oplossing omdat ze een natuurlijk en stoere uitstraling hebben. Je ziet ze de laatste tijd steeds meer. Mocht jij ooit ook houten jaloezieën willen kopen, zijn hier alvast een aantal tips.

 

Kleur en afmeting

De standaardkleuren die je kan krijgen zijn grijs, wit, bruin, zwart, en beige. Heel veel meer kleur opties heb je vaak niet, maar vaak willen mensen ook geen andere kleur. Een felrode kleur met een houten jaloezie gaan vaak niet echt samen. De meeste jaloezieën zijn gemaakt van lindehout maar je kan ook jaloezieën van bamboe krijgen. De afmeting is natuurlijk afhankelijk van het raam waar je aan wilt bevestigen. Even goed om te melden is dat deze natuurlijk niet werken voor dakramen. Je kan houten jaloezieën krijgen met of zonder een ladderband. Een ladderband is een mooie dikke rand die zorgt dat je de houten jaloezieën kan optrekken. Ik kan een dikke rand aanraden als je een robuuste uitstraling wilt hebben. Anders zou ik gewoon voor een normale band gaan.

 

Mijn jaloezieën

Zelf ben ik voor witte jaloezieën gegaan met een brede band. Dit past het beste bij mijn inrichting. Ik wil namelijk een mooie natuurlijk, stoere, lichte uitstraling hebben. De montage van de houten jaloezieën is verrassend makkelijk. Je kunt gemakkelijk de montage zelf doen. Je krijgt namelijk bij alle houten jaloezieën een stevig ophangsysteem en een duidelijke handleiding. Ook is het onderhoud van de jaloezieën erg makkelijk. Het beste is gewoon om met een vochtige spons of doek voorzichtig over elke balk heen te gaan. Ik ben echt ontzettend blij met deze aanpassing aan mijn huis. Door mijn houten jaloezieën heeft het huis meteen een ander gevoel gekregen. Het voelt een stuk lichter en natuurlijker. Het is ontzettend leuk om te zien hoe zo’n kleine aanpassing een groot verschil kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *