voordelen bamboe stoffen

De voordelen van bamboe stoffen op een rij

Bamboe stoffen zijn helemaal hip, hot en happening. Maar waarom? Bamboe stof kan op vele manieren worden toegepast. Bamboe wordt verwerkt in lakens, handdoeken, sokken, shirts en nog veel meer. Het kan praktisch worden gebruikt op elke manier dat katoen wordt gebruikt. Daarnaast verkiezen veel mensen bamboe zelfs boven katoen, door de vele voordelen die de stof heeft. Nu vraag je je natuurlijk af wat die voordelen dan zijn. Om die vraag te beantwoorden hebben we deze blog geschreven. Lees snel verder!

Bekijk ook: bamboe sokken & sokken tegen zweetvoeten

Bamboe is ademend

Bamboe is een zeer goed ademende stof, waarmee het zijn eerste streepje voor heeft op andere stoffen. Dit komt door de omstandigheden in welke bamboe groeit. Bamboe groeit van nature in een warm klimaat. Daardoor heeft bamboe de eigenschap ontwikkeld dat het zichzelf koel kan houden in de hitte. Deze eigenschap wordt behouden als het is verwerkt tot een stof. Dankzij de minuscule gaatjes in de bamboevezel kan de stof vocht beter opnemen, maar ook beter ventileren. Hierdoor heb je met bamboe sokken bijvoorbeeld minder last van zweetvoeten.

Bamboe stoffen zijn zeer zacht én hypoallergeen

Voel je bamboe stoffen, dan zul je merken dat deze erg lijken op de zachtheid van zijde. Met bamboe kun je dus van zeer zachte stoffen genieten, zonder er zo veel voor te moeten betalen als voor zijde. En wie wilt dat nu niet? Bamboe stoffen die zonder chemische behandeling worden gemaakt, hebben van nature een gladdere en rondere vezel. Dit maakt de stof ook ideaal voor mensen met een gevoelige huid, of die snel een allergische reactie krijgen van andere natuurlijke stoffen als hennep en wol.

Daarnaast is er nog een reden waarom bamboe een zeer geschikte stof is voor mensen met een gevoelige huid: het is antibacterieel en gaat schimmelvorming tegen. De bamboe plant heeft van nature geen pesticiden nodig. Dit komt door een bijzondere eigenschap van bamboe: het dood zelf al bacteriën. Dat zorgt er op zijn beurt voor dat een dragen van bamboe stoffen langer fris ruikt en zich dan ook frisser voelt.

Ontdek de voordelen van bamboe stoffen

Er zijn eigenlijk geen redenen om geen fan te zijn van bamboe stoffen; het is zelfs zeer eco-vriendelijk te produceren. Ga jij binnenkort ook de voordelen van bamboe stoffen ontdekken?