bluetooth oordopjes van JBL

De voordelen van Bluetooth oordopjes

Dit artikel gaat over draadloze oordopjes die Bluetooth gebruiken. We bespreken wat de voordelen zijn. Maar eerst kort iets over Bluetooth en de twee richtingen waar fabrikanten van Bluetooth oordopjes vandaan komen.

bluetooth oordopjes van JBL

Iets over Bluetooth

Bluetooth is bedoeld voor draadloze datacommunicatie en is ontwikkeld door het Zweedse bedrijf Ericsson. Qua gebruik zou je Bluetooth kunnen zien als het kleinere broertje van wifi. Het bereik is echter veel kleiner, normaliter niet meer dan 10 meter, en ook het energieverbruik is lager. Dat laatste is handig bij kleine apparaatjes waar slechts een klein batterijtje in past. Ook de Bluetooth hardware is klein. Die wordt al jaren ingebouwd in apparatuur als laptops en smartphones. Bluetooth is dan ook een voor de hand liggende keuze voor draadloze oordopjes.

Fabrikanten

Je kunt twee groepen van fabrikanten van Bluetooth oordopjes onderscheiden, namelijk die oorspronkelijk uit de hoek van de elektronica komen en die ooit begonnen zijn met het maken van luidsprekerboxen en koptelefoons. Een voorbeeld uit de eerste groep is Apple. Dat bedrijf stopt al jaren luidsprekers in apparatuur, maar luidsprekerboxen en oordopjes zijn van recente datum. Een voorbeeld uit de tweede groep is JBL, dat bekend is van luidsprekerboxen van hoge kwaliteit. Nu zijn er dus ook Bluetooth oordopjes van JBL. Volgens de website kieskeurig.nl is een van de modellen Bluetooth oordopjes van JBL een van de beste keuzes.

Voordelen draadloze oordopjes

Ten opzichte van de oordopjes die je via een snoertje met bijvoorbeeld een smartphone verbindt, hebben draadloze Bluetooth oordopjes een aantal voordelen, zoals:

  • Geen snoertje dat ergens achter blijft haken.
  • Ze geven je meer bewegingsvrijheid. Maar je moet wel binnen het bereik van Bluetooth blijven.
  • Het is gemakkelijker om een telefoongesprek aan te nemen. Je hoeft niet op zoek te gaan naar het schakelaartje in het snoer.
  • Je kunt ze in allerlei vormen krijgen. Er wordt meer aandacht gegeven aan de vormgeving. Er is een ruime keuzevrijheid.
  • Er zijn meer apparaten die Bluetooth bieden dan een aansluiting voor een snoertje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *