Tuinoverkapping

Dit is waarom zoveel mensen een tuinoverkapping aanschaffen

Nederland is aan het veranderen. De zomers worden langer en zijn vaak droger. Dat betekent dat we vaker buiten kunnen zitten. Natuurlijk wil je die dagen in de buitenlucht zo ver mogelijk oprekken. Daarvoor is een tuinoverkapping ideaal.

Ruimte uitbreiden

Wat is een tuinoverkapping?

Een tuinoverkapping bevestig je aan de gevel van je huis en is vaak geplaatst over je terras. Het idee van een tuinoverkapping is dat je langer buiten kunt zitten, ook als het een beetje regent of hard waait.

De voornaamste redenen waarom mensen een tuinoverkapping willen:

  • ze willen hun buitenruimte geschikt maken voor alle seizoenen
  • ze willen de binnenruimte uitbreiden
  • ze willen een plek hebben waar buitenmeubels droog kunnen staan
Terras

Je ruimte uitbreiden

Je zult nu ongetwijfeld denken: hoe kan ik meer ruimte creëren door iets in de tuin te zetten? Dat klinkt in eerste instantie vreemd, en toch werkt het zo. Een tuinoverkapping bevindt zich over een deel van je tuin en dient als een soort dak of serre. Dat betekent dat je wanneer het binnen vol is, gemakkelijk op kunt schuiven naar de buitenruimte. Geef je een groot feest? Dan kunnen mensen onder de overkapping gewoon droog en uit de wind staan, ook al is het misschien aan het druppelen buiten.

Maar andersom werkt het ook. Je wil dolgraag een tuinfeest geven, maar je bent bang dat het gaat regenen? Met een overkapping zit je altijd goed, want als het begint te regenen verplaats je het feest gewoon onder de kap.