Laatste trends op het gebied van badkamers

Het is alweer juni, dat betekent dat het bijna tijd is voor de bouwvak! Wat ga jij deze zomer verbouwen? Als je het nog niet zeker weet, kunnen wij van Bohemiandreams jou aanbevelingen doen voor de badkamer. Een nieuw badkamermeubel, nieuw bad of douche, het kan niet gek genoeg. Benieuwd naar onze tips? Lees dan snel verder!

Duurzaamheid is helemaal happening

Duurzaamheid krijgt een steeds grotere rol in ons dagelijkse leven. In de keuken moeten we bijvoorbeeld zo snel als mogelijk van het gas af, de auto moeten we vaker laten staan en als het kan, vliegen we ook een stuk minder dan voorheen. Dit groene leven krijgt nu nóg meer vorm in jouw persoonlijke leven, want ook in de badkamer is het steeds populairder om groen te doen.

Zo is de duurzame badkamer in 2020 een nieuwe trend die nog wel even door zal gaan zetten. Steeds meer mensen kiezen bijvoorbeeld voor infraroodverwarming in de badkamer. Deze vorm van verwarming verwarmt de objecten en lichamen in de ruimte, niet de lucht zelf.

Ook inloopdouches met natuurlijke aardetinten en grotere tegels zijn ontzettend populair. Wanneer je deze style combineert met wat leuke bohemian kleedjes (handgemaakt) op de vloer is het een compleet plaatje!

Niet alleen planten in de woonkamer, maar ook in de badkamer!

Je kent de term urban jungle vast wel. Dit was de afgelopen jaren hot en happening in de interieurwereld. Dit jaar heeft deze trend ook gebied gewonnen in jouw badkamerinterieur! Je kunt een douchecabine bij douche-concurrent.nl kopen en vervolgens hier varens, sanseveria’s of andere planten plaatsen die geschikt zijn voor vochtige ruimtes.

International living

Verder laten we ons op het gebied van badkamers steeds meer inspireren door internationale invloeden, landen en culturen. Enorme spiegels, wierrook, vrolijke Marokkaanse tegeltjes en nog veel meer.

De bohemian look in jouw badkamer past hier ook uitstekend bij. Combineer alle stijlen die hierboven genoemd zijn en zorg voor een prachtig eindresultaat.

Maak jouw badkamer compleet met wat nieuwe details zoals een nieuwe kraan, deurknoppen en andere items die net die extra touch toevoegen. Zeker met de industriële inrichting van jouw badkamer zijn dit type details helemaal gewild.

Ook hout is altijd goed om te gebruiken, zeker als je voor een bohemian uitstraling wil gaan. kies voor cederhout, eikenhout of andere sterk geurende houtsoorten. Een vleugje eucalyptusolie doet ook wonderen om een heerlijk relaxmomentje te creëren.