Een citroenboom in aanbieding, het begin van je exotische tuin?

Ken je dat gevoel: je vindt een citroenboom aanbieding, je plaatst hem in je tuin en je krijgt zin naar meer? Bij veel mensen is dit de start naar een heuse tropische tuin. Na je citroenboom vind je misschien een sinaasappelboom, een limoenboom en een mandarijnenboom in aanbieding? Gewoon doen! Je zult er geen spijt van hebben. Deze bomen doen het best wel goed, mits de juiste verzorging natuurlijk.

Je citroenboom integreren in je tuin

Nadat je je citroenboom aanbieding thuis geleverd krijgt, is de vraag misschien: waar plaats ik hem het beste? Kijk daarvoor bij de specificaties van de boom. Je ziet onmiddellijk dat hij niet van kou houdt. Hou hiermee op voorhand rekening bij de aanleg van je tuin. Als je citrusbomen in de winter binnen moet plaatsen, voorzie hiervoor dan ook de ruimte. Maar dit mag je zeker niet tegenhouden om een exotische tuin aan te leggen. Er zijn voldoende tropische planten en bomen die in de winter buiten mogen blijven staan. In de zomer vul je deze dan aan met je citrusbomen die terug naar buiten mogen.

Citroenbomen en andere bomen en planten in aanbieding

Als je de website van de verkoper regelmatig in het oog houdt, vind je vaak echte koopjes. Denk bijvoorbeeld aan unieke vruchten zoals limequat, kumquat, hand of Buddha en citroenkaviaar. Maar ook groene planten zoals palmbomen en agaves vind je vaak aan verlaagde prijzen. En als je exotische bloemen wilt, ook die vind je in promotie. Het is echter nooit te voorspellen wanneer de verkoper een bepaalde plant of boom in promotie zet. De ene keer staat er een citroenboom in aanbieding, de andere keer een of andere palm plant, nog een andere keer gaat het dan weer om binnenplanten. ‘Wie zoekt, die vindt’ is hier helemaal van toepassing. Als je gewoon het juiste moment afwacht, creëer jij met een beperkt budget een mooie zuiderse tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *