tuin

Een nieuwe tuin voor weinig geld: 5 tips

Geld groeit niet aan bomen. Als dat wel zo was, waren we ze massaal meer gaan planten. Helaas is dat niet het geval. Er zijn rekeningen die betaald moeten worden. Andere prioriteiten, zoals: de keuken, de slaapkamer, de eethoek. Dan is de tuin wel het laatste waar je aan denkt. Toch wil je er wel van kunnen genieten. Dat kan ook met een minder groot budget. In deze blog vertellen de specialisten van Bestratingsmarkt hoe je dit het beste kunt aanpakken.

1. Recycle

Ieder huishouden heeft een afvalstroom. Oud hout. Groente- en fruitafval. Niet alles hoeft de Gft-bak in. Je kunt een deel ook in de tuin plaatsen. Denk aan het hout van een oude schutting: die kun je – met enige creativiteit – ombouwen tot een tuintafel. Handig voor tijdens de barbecue. Ook uitgebloeide bloembollen en zaden van groentes en fruit verdienen een plekje in jouw tuin. Met een beetje geluk levert dit in het komende jaar mooie planten op.

2. Koop uitgebloeide planten

Strijk je vaak neer bij tuincentra, maar vind je de prijzen stiekem te duur? Kijk dan uit naar uitgebloeide planten. Omdat deze er – voor het oog – niet mooi meer uitzien, wil het centrum er vaak zo snel mogelijk van af. Het doet namelijk afbreuk aan hun interieur. Daarom worden deze – vaak nog prima – planten in veel gevallen voor een mooie meeneemprijs te koop aangeboden. Jij kunt er echter nog jarenlang van genieten. Doe er jouw voordeel mee!

3. Kies voor goedkope bestrating

Van een simpel wandelpad tot complete vlaktes. Bijna iedere tuin heeft bestrating liggen. De aanschaf ervan is echter niet goedkoop. Voor een paar mooie tegels, tel je vaak al tientallen tot honderden euro’s neer. Toch dragen ze wel bij aan een ordelijk en onderhoudsvriendelijk geheel. Gelukkig zijn er ook regelmatig tuintegels in de aanbieding. Zo bespaar je al snel veel geld. En dat scheelt.

4. Plaats een regenton

Duurzaam. Geld besparen. Wat jouw reden ook is om minder water te willen gebruiken: het plaatsen van een regenton is altijd een goed idee. Hiermee kun je – tijdens de warme maanden – zonder zorgen de tuin besproeien. Hiermee ontzie je niet alleen het Nederlandse waternet, maar bespaar je – op de lange termijn – ook geld bij coöperaties, zoals: Vitens, Evides en Waternet.