Kerstkaarten goede doel

Geef aan het goede doel!

Mensen die het goed hebben, kunnen wel wat missen toch? Het is belangrijk dat we samen andere mensen (in nood) helpen! Hoe kun je mensen bijstaan? In deze blog geef ik je een aantal praktische tips. Een klein gebaar kan voor een ander een groot verschil maken!

Stuur een kerstkaart van Seasoncards naar je familie/vrienden

Het klinkt misschien ouderwets, een kaart sturen met kerst. Maar een kerstkaart is veel persoonlijker dan een appje of een mailtje sturen. Ook laat het zien dat je moeite doet voor je familie en vrienden. Niet alleen je eigen kring doe je er een plezier mee. Een deel van de opbrengst van de kerstkaarten van Seasoncards gaat naar een aantal goede doelen. Een paar voorbeelden van goede doelen waarmee Seasoncards samenwerkt: Oxfam Novib, War Child, Stichting Doe een Wens, Sophia Kinderziekenhuis. Stuur een kerstkaart voor het goede doel

Zorg dat de collectebus wat zwaarder voelt voor de collectant

De collectant gaat door weer en wind, struint de straten af, op zoek naar gewillige gevers. Laat de collectant niet zonder lege handen vertrekken, maar geef een kleinigheidje. Strijk met je hand over je hart. Kan je het makkelijk missen? Geef dan een klein bedrag wat je kan missen. 

Callcenter voor goede doelen

Veel mensen die al eens een goed doel gesteund hebben, worden later per telefoon gebeld met de vraag of ze het goede doel nog eens willen steunen. Dit kan vaak met een vast bedrag per maand/jaar of een eenmalige gift. Wil je liever aan een bepaald doel een structureel bedrag uitgeven? Dan is het beter om een doel uit te kiezen waar jij volledig achter staat en om hier een mooi bedrag voor vrij te maken. Vaak is het mogelijk om deze structurele bijdrage stop te zetten als je dat wilt. 

Een goed doel steunen vanuit eigen initiatief

Ook kun je met je vrienden, familie, klasgenoten of collega’s een goed steunen. Door onder andere krasboekjes, een sponsorloop, loten, collecte lopen, producten verkopen, een veiling en crowdfunding kun je veel geld ophalen en schenken aan een goed doel. Het levert je als bedrijf, vriendengroep,  familie en school ook nog eens goodwill op.