geld ophalen goed doel

Geld ophalen voor het goede doel doe je zo!

Het kan zijn dat je met je vrienden, sportvereniging, muziekvereniging of bedrijf wilt inzetten voor een goed doel. Het is natuurlijk geweldig dat jullie je hard willen maken voor een goed doel! Het geld groeit jullie natuurlijk niet op de rug. Jullie zijn van plan om geld in te gaan zamelen. Simpel collecteren, dat willen jullie niet. Het liefst slaan jullie 3 vliegen in 1 klap: Teambuilding, leden / nieuwe collega’s werven en geld ophalen voor het desbetreffende goede doel. Als vereniging willen jullie mensen iets terug geven voor hun bijdrage. In dit artikel lees je hoe je geld op kan halen als vriendengroep, vereniging of bedrijf.

Sponsorloop

Als bedrijf, vereniging of als vriendengroep hebben jullie besloten geld in te willen zamelen voor een goed doel. Door middel van een sponsorloop kun je familie, vrienden, stadsgenoten en andere leden stimuleren om te geven. Een sponsorloop trekt vaak veel bekijks. Betrokkenen vinden het leuk om familie en vrienden te zien zweten. Het slimste is om voor de sponsorloop mensen te vragen of ze willen bijdragen. Zo kunnen ze een bedrag per ronde schenken of een vast bedrag. Een bedrag per ronde zal jou motiveren om hard te lopen.

Sporttoernooi

Als je lid bent van een sportvereniging dan is het natuurlijk geweldig om een toernooi binnen de vereniging te organiseren. Middels een sporttoernooi binnen de vereniging kun je gemakkelijk leden werven. Als je het toelaat om niet-leden in de teams te laten spelen, dan stimuleer je de aanwas van nieuwe leden. Bij een sporttoernooi voor het goede doel wordt meestal entree gevraagd. Ook de opbrengst van eten en drinken gaat vaak naar het goede doel. Vaak zie je dat de teams die meedoen een naam bedenken en hiervoor een shirt laten bedrukken.

Benefietconcert

Als de muziekvereniging waarbij je lid bent, geld wilt inzamelen dan kun je dit het beste middels een benefietconcert doen. De hele avond zal in het teken staan van geld te verzamelen. De gasten krijgen muziek voorgeschoteld en dragen bij aan het goede doel. De artiesten treden vaak gratis of tegen een kleine vergoeding op.