hoortoestel

Heb je kleine hoortoestellen nodig die niet opvallen in je oor?

Het is een van die vervelende klachten waar je mee te maken krijgt bij het ouder worden. Je gehoor verliest zijn vermogen om verschillende geluiden nog goed op te nemen. Plotseling zit je op een verjaardag en hoor je niet wat je kleindochter tegen je vertelt. In plaats daarvoor hoor je geruis om je heen en kan jij je niet concentreren op haar zachte kinderstem. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende hoortoestellen in diverse vormen en maten. Hoortoestellen zijn er in piepkleine formaatjes zodat niemand het hoeft te zien.

Het juiste hoortoestel


Ieder oor is anders en daarom moet een hoortoestel helemaal bij je oren passen. Een hoortoestel is echt een stukje maatwerk en moet helemaal onzichtbaar zijn in je oor. Voordat je een hoortoestel uit kan zoeken laat je natuurlijk eerst je gehoor testen. Dan weet je precies wat voor geluiden je wel hoort en welke geluiden je niet meer kan opnemen.

Om erachter te komen welk gehoortoestel het best bij je past is het nodig dat je het daadwerkelijk gaat uitproberen. Het alleen passen in de winkel is onvoldoende om een goede keuze te maken. Daarom krijg je een gehoortoestel mee naar huis. Probeer het gehoortoestel een aantal dagen uit om erachter te komen welk toestel prettig zit in het oor en je helpt om beter te horen.

Voorkom voortaan vervelende situaties op verjaardagen of andere sociale gelegenheden omdat je het niet kan horen.