Bruidsmode de Sluier

Hoe bereid je je trouwdag zo goed mogelijk voor?

Een goede voorbereiding is het halve werk, zeggen ze. Maar is dat ook zo? In het geval van een trouwdag gaat dit zeker op. Je moet er namelijk voor zorgen dat je alles tot in de puntjes  voorbereidt. Hoe zorg je ervoor dat je trouwdag een dag wordt om nooit te vergeten? Dat lees je hier! Tip: zoek een trouwjurk uit bij 2impressu vlakbij Deventer!

Begin een jaar van te voren met de trouwplanning

Om wat druk van de ketel te halen is het aan te raden om een jaar van tevoren te beginnen met het organiseren van je bruiloft. Plan een meeting met de (gewenste) ceremoniemeester om de eerste wensen te bespreken. Bedenk bijvoorbeeld alvast een trouwdatum en bepaal het trouwbudget. Als het budget vaststaat kun je zaken uitsluiten en kijken wat er mogelijk is. Als de datum vaststaat dan kan het plannen van start gaan. 

Samenstellen van de gastenlijst

Bij het opstellen van de gastenlijst is het aan te raden om met versies te werken. Het beste is om allebei een aparte lijst met namen te maken en aan te geven of het dag of avondgasten zijn. Vaak worden familie en goede vrienden uitgenodigd voor de hele dag en collega’s en kennissen voor de avond. Ga vervolgens samen zitten om te schrappen waar de lijst overlapt. Nodig alleen mensen uit waar je een goede band mee hebt. Voel je dus niet verplicht om mensen uit te nodigen waarvan ‘verwacht’ wordt dat je die zou moeten uitnodigen.

Zoek naar de juiste trouwleveranciers

Zonder een geschikte trouwlocatie is er geen feest. Ga daarom op zoek naar een locatie die niet ver van het gemeentehuis of de kerk af ligt waar jullie gaan trouwen. Op deze manier kost het je zo min mogelijk tijd om je te verplaatsen naar de locatie voor het diner en het feest ‘s avonds.

Maak een draaiboek

Geef bij het maken van een draaiboek antwoord op de 5 W’s: wie, wat, waarom, waarom en wanneer. Zorg ervoor dat de grote lijnen vaststaan en dat er voldoende uitlooptijd is gepland. Bespreek het vervolgens uitgebreid met de ceremoniemeester. Zo weet hij of zij precies hoe de dag eruit komt te zien, wanneer welke activiteit gepland staat en wie daarvoor verantwoordelijk is!