Bakfiets

Is een bakfiets veilig?

Er is veel discussie rondom het gebruik van een bakfiets voor het vervoeren van kinderen. Sommige vinden dat een de fiets niet geschikt is voor het vervoeren van kinderen en vinden dan ook dat er een verbod moet komen voor het gebruik maken van het vervoer van kidneren/babys doormiddel van een fiets met bak. Een van de gedachten hierachter is dat het iet veilig is omdat er bij een aanrijding niet genoeg bescherming wordt geboden. 

Veilig fietsen

Is het onveilig?

Een van de redenen dat er soms ongelukken gebeuren met een bakfiets is het feit dat het fietsen met een bak oefening vereist en moeilijker is dan fietsen met een normale fiets. Vaak wordt er niet geoefend of niet goed genoeg met de fiets en genoemd de bestuurder zonder ervaring gelijk kinderen mee. Een van de andere claims voor het feit dat het onveilig is is de bouwkwaliteit van sommige fietsen. 

Ondanks deze claims wordt er vaak gezegd dat een bakfiets een van de veiligere manieren is van het vervoeren van kinderen. Dit komt doordat de fietsen vaak voorzien zijn van extra veiligheidsmaatregelen zoals: gordels, extra brede banden en goede remmen. Deze maatregelen zorgen ervoor dat de fietsen een stuk veiliger zijn dan bijvoorbeeld een kinderzitje die je monteert op een bestaande fiets voor het vervoeren van je kind of baby . 

Ben jij in de markt voor een fiets met bak voor het vervoeren van kinderen? Doe dan goed kijken naar de veiligheidsmaatregelen die genomen zijn en oefen eerst met fietsen voordat je je kinderen mee neemt. 

Fiets