Is paardenmelk echt gezond?

Paardenmelk wordt al eeuwenlang gebruikt als voedingsdrank en meer recentelijk als voedingssupplement dat kan helpen bij veel gezondheidsproblemen. Er zijn veel mensen die zweren bij paardenmelk en hier veel voordelen uit halen. Ben jij benieuwd naar welke dit zijn en waarom paardenmelk zo gezond is? Wij vertellen je er graag meer over in dit artikel. Lees dus snel verder en kom meer te weten over paardenmelk!

Wat maakt paardenmelk zo uniek?

De eiwitten van paardenmelk verschillen enigszins van die van melk van andere soorten, omdat wanneer de melk volledig is gestremd, deze geen zichtbare wrongel vormt vanwege een hoger wei-eiwit en een lager caseïnegehalte. Het vetgehalte van paardenmelk is ook lager dan dat van koemelk. Dit is ook de reden dat veel mensen kiezen voor paardenmelk en niet voor normale koemelk.

Het is net deze samenstelling die ervoor zorgt dat paardenmelk een geneeskrachtige werking heeft. Vooral de stof lactoferrine wordt beschouwd als ontstekingsremmend en komt bijvoorbeeld ook voor in moedermelk. Paardenmelk kan hierdoor nuttig zijn voor mensen auto-immuunziektes, huidziektes of allergieën. Zo kan het drinken van een glas paardenmelk per dag erg gezond zijn en zo profiteer je al van alle gezondheidsvoordelen!

Welke paardenmelkproducten gebruiken?

Er zijn verschillende manieren om paardenmelk te gebruiken, afhankelijk van de regio waar je woont en de reden waarom je paardenmelk wilt consumeren. Paardenmelk kan worden gebruikt als voedingssupplement voor een betere gezondheid in de vorm van capsules. of als schoonheidsproduct.

Voor iedereen die het geluk heeft om in de buurt van een paardenmelkerij te wonen, is verse paardenmelk kopen het beste. Verse en ongepasteuriseerde paardenmelk kan tot drie dagen lang worden bewaard, terwijl bevroren paardenmelk tot zelfs zes maanden bewaard kan worden. Paardenmelk kan worden gekocht in flessen, maar evenzeer in capsules.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *