Minimalistisch

Kleiner wonen? Dit zijn de essentiële meubels

Minimalistisch wonen. Het is helemaal hot en happening. Steeds meer mensen in Nederland gaan overstag. Of je nu gedwongen kleiner gaat wonen of gewoon met minder tevreden wilt zijn. Dat maakt niet uit. Minimalistisch wonen is immers met zo min mogelijk wonen. Dus minder meubels. Minder decoratie. En minder kleuren. Haal daarom – tijdens jouw zoektocht in een meubelzaak nabij Utrecht – alleen het broodnodige in huis. In deze blog vertellen wij welk meubilair echt prioriteit heeft.

Bed met lades

Stiekem is het toch hetgeen wat je het meeste in jouw woning doet. Acht uur per dag. Zeven dagen per week. Dan hebben we het natuurlijk over slapen! Het eerste meubelstuk waar je naar op zoek gaat is dan ook een bed. Tenzij je nog weken achtereen van een luchtbed gebruik wilt maken, natuurlijk. Kies je daar liever niet voor? Zoek dan naar een bed met lades. Hiermee maak je dit gigantische meubelstuk multifunctioneel. Spullen, zoals: boeken, kussens en sportspullen, worden netjes opgeborgen.

Multifunctionele kast

Vandaag de dag kan een mens niet zonder een kast. Waar moeten anders al jouw spullen heen? Boeken. Schrijfmateriaal. Etenswaar. Om dit netjes en georganiseerd op te ruimen heb je op zijn minst een boekenkast nodig. Gelukkig zijn er genoeg modellen op de markt die multifunctioneel zijn ingericht. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kast, waarbij je heel makkelijk een tafelblad kunt uitklappen? Niet alleen ideaal voor thuiswerk, maar ook voor een lunch of een ontbijt!

Uitschuifbare tafel

In veel huizen zie je ze staan. Van die enorme, logge eettafels. Dat terwijl ze negen van de tien keer niet of nauwelijks worden gebruikt. Zonde van de ruimte dus. En vaak nog erg rommelig ook. Jassen. Truien. Dozen. Alles wordt erop verzameld. Om efficiënter met de ruimte om te gaan, kun je ook voor een uitschuifbare tafel kiezen. Lekker compact, maar biedt je ook de mogelijkheid om gasten in jouw woning uit te nodigen. Wel zo gezellig.

Zitplekken

Op het bed. Aan de eettafel. Soms willen jij en jouw gasten wel eens ergens anders zitten. In dat geval zijn hockers, poefen en krukjes de ideale oplossing. Je kunt ze namelijk voor meer doelen inzetten. Gebruik je ze niet om op te zitten? Dan kun je ze neerzetten als bijzettafel, nachtkastje of voetenbankje. Of je bergt ze – door de geringe omvang – gewoon netjes op.