voor- en nadelen kunstgras

Kunstgras: de juiste keuze voor jou?

Zit je eraan te denken om je tuin te verbouwen? En wil je graag een mooi gazon in de tuin? Dan is het je vast opgevallen dat kunstgras van Kunstgras Outlet een mogelijk en zeker niet duur alternatief is voor een veel onderhoud vereisend gazon van echt gras. Wil je graag het hele jaar door een frisgroen gazon voor de deur, overweeg dan om kunstgras in de tuin te nemen. Om een goede keuze te kunnen maken, moet je natuurlijk eerst meer weten over de voor- en nadelen van kunstgras.

Kunstgras is waterbesparend

Zoals we eigenlijk al zeiden: kunstgras is het hele jaar door frisgroen. Dat komt omdat het natuurlijk niet modderig wordt, maar ook niet uitdroogt. Tijdens de warmere perioden van het jaar is het bij kunstgras niet nodig om het gazon te besproeien om te voorkomen dat het uitdroogt en geel wordt. Dat betekent op zijn beurt dat je een stuk minder water nodig hebt om je tuin te onderhouden. En wie wordt daar blij van? Juist, moeder natuur. En je portemonnee.

Geen grasmaaier nodig met kunstgras

Een heel duidelijk voordeel van kunstgras: het groeit niet. Dat betekent dat het niet gemaaid hoeft te worden en dat je dus ook geen grasmaaier nodig hebt. Dat scheelt weer ruimte in je schuur! Maar het is ook weer goed voor de natuur om geen grasmaaier nodig te hebben. Grasmaaiers verbruiken namelijk veel brandstof en produceren veel slechte afvalgassen. Heb je kunstgras, dan gebruik je dus geen grasmaaier. Indirect is het onderhoud van een kunstgras gazon daardoor beter voor het milieu dan dat van een gezon van echt gras!

Aanleg van kunstgras duurt langer

Maar helaas hebben zelfs producten met heel veel voordelen eigenlijk altijd ook een paar nadelen. Het is dan aan jezelf welke je zwaarder laat wegen. Wij vinden het grootste nadeel van kunstgras dat het langer duurt om een gazon aan te leggen dan met echt gras. Dat komt omdat het kunstgras met veel zorg en passen en meten wordt gelegd. Dat het met veel zorg moet worden gelegd heeft natuurlijk een goede reden. Is het kunstgras gazon helemaal goed geïnstalleerd dan is het heel goed in staat om regenwater af te voeren. Daardoor is het in veel gevallen zelfs sneller droog dan een gazon van echt gras.