Met condoom genieten van seks!

Seks is voor velen een belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven. De ene heeft seks met een vaste partner, terwijl de ander de spanning op zoekt bij verschillende bedpartners. Naast dat seks over het algemeen erg gezond is, zitten er ook risico's aan verbonden. Deze risico's ontstaan voornamelijk door het niet gebruiken van voorbehoedsmiddelen. Zorg er daarom voor datj altijd een condoom gebruikt en voorkom ongewenste situaties!

Ongewenst zwangerschap

Een situatie die vaak ontstaat bij jongeren, is dat er door het niet gebruiken van een condoom er een ongewenste zwangerschap ontstaat. Dit zorgt ervoor dat zij op jonge leeftijd al een zware beslissing moeten nemen. Om te voorkomen dat je in zo'n situatie terecht komt, is het belangrijk dat je gebruik maakt van een condoom. Door een condoom te gebruiken is de kans op een ongewenste zwangerschap nihil. 

Seksuele overdraagbare aandoeningen

Een ander groot risico dat je neemt wanneer je vrijt zonder condoom, is dat je kans loopt op een SOA. Een aantal SOA's zijn met een kuur te verhelpen, maar er zijn ook SOA's waar je de rest van je leven last van kan blijven hebben. Door een condoom te gebruiken loop je dit risico zo goed als niet. 

De condooms zijn de afgelopen behoorlijk in kwaliteit toegenomen

Al jarenlang kiezen mensen er bewust voor om geen condoom te gebruiken. Dit omdat het niet fijn zit, of omdat de seks er minder van wordt. Een flink aantal jaar terug was dit zeker waar en kon het onprettig zijn om een condoom te gebruiken. Echter, de afgelopen jaren zijn er diverse Durex condooms op de markt gekomen waarbij de kwaliteit van de seks vooruit gaat inplaats van achteruit. Zo wordt er bij veel condoomsoorten bijvoorbeeld gebruik gemaakt van stimulerende glijmiddel. Daarnaast zijn de condooms van tegenwoordig zo dun dat je er nauwelijks erg in hebt. 

Condooms hoeven niet duur te zijn!

Een andere reden waarom veel mensen besluiten om geen condoom te gebruiken, is omdat zij het duur vinden. Echter, wanneer je condooms op de juiste plek koopt, vallen de kosten reuze mee. Daarnaast is het opvoeden van een kind of het behandelen van een SOA stukken duurder. Zorg er bij het kopen van condooms wel voor dat je kiest voor een soort die je fijn vindt. Dit maakt de stap naar het omdoen van een condoom stukken kleiner. Het is daarom slim om verschillende soorten te bestellen en er gaandeweg achter te komen welke het beste bij jou past. Ook kun je ervoor kiezen om steeds verschillende condooms te gebruiken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *