relatie therapie

Mijn man begrijpt me niet

‘Mijn man begrijpt me niet’, dat is een veel gehoorde klacht van vrouwen. Vaak wordt er wat lachterig over gedaan. Wat als je echt het gevoel hebt, dat je man je niet begrijpt? Je praat met elkaar en merkt, dat je partner je niet begrijpt. Of je niet wil begrijpen. Er ontstaan spanningen en uiteindelijk mijd je gesprekken of ontstaat er regelmatig ongemakkelijke stiltes. Als dit langer duurt, ga je steeds meer langs elkaar heen leven. De momenten, dat je wel contact met elkaar hebt, lopen vrijwel altijd uit op ruzie. Je bent niet meer met elkaar verbonden, omdat je niet meer met elkaar in gesprek kan komen. Vaak is het lastig om dit patroon samen te doorbreken. Een relatietherapeut biedt hulp bij relatieproblemen en leert jullie weer echt met elkaar te communiceren.

Waarom is communiceren zo lastig?


Vroeger begrepen jullie elkaar wel. Jullie konden alles met elkaar bespreken. In de loop der jaren is dit langzaam veranderd. Jullie zijn in een andere fase beland in jullie relatie. Je houdt je partner minder op de hoogte van wat er in je omgaat en wat er speelt. Terwijl dit praten er juist voor zorgt, dat jullie relatie blijft werken. Je bent er niet meer voor elkaar en je kan je eenzaam voelen. De momenten, dat je wel met elkaar praat, raak je snel geïrriteerd. Juist dan heb je het gevoel, dat je elkaar niet begrijpt. Je bent niet zomaar in deze situatie beland. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Jullie besteden te weinig tijd aan het praten met elkaar of één van jullie vindt het lastig om te praten over gevoelens. Door dingen die zijn voorgevallen, ontbreekt het respect voor je partner en luisteren jullie niet meer goed naar elkaar. Soms zijn er onderwerpen die jullie liever vermijden, omdat het lastig is om over te praten. Wat de oorzaak ook is, het is tijd om stappen te ondernemen. Herkennen jullie deze situatie? Aarzel niet om hulp te vragen van een relatietherapeut.

Hulp bij relatieproblemen


Hulp vragen als je er samen niet uitkomt, is geen schande. Sterker nog, het getuigt van kracht, dat jullie met elkaar aan het werk willen om jullie relatie te verbeteren. Doe je dit, met hulp van een relatietherapeut, dan heeft dit veel voordelen. Als je het idee hebt, dat je man je niet begrijpt, ligt een deel van de oorzaak van jullie problemen in de communicatie. De therapeut helpt jullie met het communiceren met elkaar. De therapeut zal hier en daar doorvragen en als tolk optreden als er van miscommunicatie sprake is. Dat helpt jullie om echt met elkaar in gesprek te komen. De veilige omgeving biedt je de rust om te vertellen wat jouw probleem is. Je krijgt alle ruimte om je verhaal te doen. Het is daardoor makkelijker om je kwetsbaar op te stellen. Vaak houden jullie elkaar gevangen in vaste patronen. De therapeut helpt jullie dit patroon te herkennen en te doorbreken. Jullie maken afspraken met elkaar en laten verdriet, onbegrip of woede achter jullie. Zo ontstaat er weer ruimte voor elkaar. Willen jullie hulp bij jullie relatieproblemen? Maak dan een afspraak bij de relatietherapeut in Groningen. Woon je niet in het hoge Noorden? Geen nood, ook op andere locaties in het land kan je terecht voor relatietherapie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *