ongewenst haar

Ongewenst haar verwijderen

Veel vrouwen, en zeker ook mannen hebben er mee te maken: ongewenst haar. Niet alleen in de oksels en op de benen, maar ook op tenen, vingers, kin, wangen en bovenlip. Voor elk ongewenste haar is een geschikte manier om er mee de strijd aan te gaan. Maar welke manieren zijn er allemaal? Tijdelijke oplossingen genoeg: we beschrijven hieronder drie populaire methoden. Liever een meer definitieve oplossing? Ga voor definitief haar verwijderen naar een specialist. Kies een methode die het best bij jou past.

Scheren

Scheren is een erg voor de hand liggende methode. Het belangrijkste hierbij is dat je beschikt over een scherp mesje. Een bot scheermesje vergroot de kans op ingegroeide haartjes. Gebruik daarnaast een scheergel of olie; dit maakt dat het scheren een stuk soepeler gaat. Daarnaast verkleint het de kans op ingegroeide haartjes. Deze methode is erg geschikt voor grote oppervlakken. Nadeel is dat de haren maar korte tijd wegblijven. Hoe lang, dat verschilt per persoon.

Epileren

Wil je je wenkbrauwen in model brengen, of heb je een enkele haar op je gezicht? Dan is epileren met een pincet een geschikte methode. Je trekt zo de haartjes met wortel en al eruit. Daardoor blijven ze veel langer weg dan met scheren. Nadeel van epileren tegenover scheren is wel dat het pijnlijk is. Epileren kan niet alleen met een pincet maar ook met touwtjes. Dit is een methode die over is gewaaid uit het Oosten. Door de touwtjes op een bepaalde manier te draaien worden haartjes met wortel en al uit de huid getrokken.

Ontharingscrème

Liever lui dan moe? Of bang dat je jezelf openhaalt met een scheermesje? Probeer dan eens ontharingscrème. Er zijn verschillende crèmes voor verschillende doeleinden. Let dus goed op bij de aanschaf. Deze crèmes werken door middel van een chemische reactie die ervoor zorgt dat de haartjes afbreken bij de wortel. Wees voorzichtig met de tijd dat je de crème laat inwerken. Laat je de crème te lang zitten, dan kan dat je huid branden .Lees daarom altijd goed de verpakking – tijden kunnen per crème verschillen.