Stedentrip Sevilla

Op stedentrip naar Sevilla? 4 activiteiten die je niet mag missen

Sevilla is een van de meest unieke steden in Spanje. Het is een stad waar de authentieke Spaanse cultuur een Noord-Afrikaanse twist krijgt, omdat de stad zo zuidelijk ligt. in de smalle straatjes en gezellige pleintjes die Sevilla rijk is vind je regelmatig een prachtig Oud Moors paleis, gekenmerkt door een weelderige bouwstijl. Deze unieke samensmelting van twee culturen in combinatie met de nodige tapashapjes, glazen Sangria en de Spaanse Flamenco, maken dat Sevilla de beste plek is voor een stedentrip. Wij vertellen je welke activiteiten je zeker niet mag missen. 

1. Ontdek Sevilla en de omgeving op de fiets 

Een fiets huren geeft je in de stad en omgeving de meeste vrijheid. Op de fiets is het heerlijk om de stad zelf en de omgeving te ontdekken. De straten van de stad zijn breed en prima te fietsen. Daarnaast kun je de bezienswaardigheden die buiten het centrum liggen makkelijker ontdekken. Maar ook rondom Sevilla zijn prachtige dorpjes te ontdekken en Andalusië rondreizen kan eigenlijk niet zonder dat je ook een paar van de kleine, magische dorpjes ontdekt. 

2. Plaza de Toros 

Hoewel stierenvechten steeds minder populair wordt in Spanje, zijn de arena’s waar deze gevechten gehouden worden nog steeds prachtig om te bekijken. Eens in de zoveel tijd wordt er in Sevilla ook nog een heus gevecht georganiseerd. Plaza de Toros is een van de mooiste arena’s in heel Spanje, waar je veel kunt leren over deze traditie die onlosmakelijk verbonden is aan Spanje en de Spaanse geschiedenis. 

3. Real Alcazar 

Real Alcazar is een van de mooiste bezienswaardigheden in Sevilla en daarom zeker het bezoek waard. Het Real Alcazar is een prachtig Oud Moors paleis waarvan de bouw al begon in de 10e eeuw. In dit indrukwekkende staaltje architectuur kun je een unieke mix ontdekken van de Moorse, Renaissance en Mudéjar bouwstijl. Het is vaak druk, dus reserveer je ticket vooraf en wees op tijd. Zo heb je de meeste kans om in rust te kunnen genieten van deze prachtige plek. 

Sevilla

4. Museo del Baile Flamenco 

Als je in Sevilla bent, kun je een bezoek aan het Museo del Baile Flamenco eigenlijk niet overslaan. In dit museum leer je alles over de flamenco, een Spaans fenomeen waarin zang, dans en de gitaar samenkomen tot een spectaculaire vorm van entertainment. In het museum kun je de prachtige kostuums van flamencodansers bewonderen en je kunt er zelfs een dansje wagen tijdens een workshop. 

Veel plezier in Sevilla

Er is nog veel meer te doen in Sevilla, maar dit zijn de meest bijzondere en mooie highlights van de stad. Ben je in Sevilla, struin dan lekker rond en laat je verrassen door smalle steegjes, kleine tapas restaurantjes waar je tot laat in de avond geniet en de prachtige architectuur van de stad. Na je vakantie is het natuurlijk ook leuk om een reisfotoboek te maken om je mooiste herinneringen in te bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *