strandschoenen

Strandschoenen nodig? Ga voor een duurzame variant!

Een dagje naar het strand, een fikse strandwandeling of zelfs een heuse strandvakantie. Een ding is zeker: het strand maakt bij veel mensen het ware vakantiegevoel los. Speciale strandschoenen maken je verblijf op het strand nog comfortabeler. Na een bezoekje aan het strand laat je daar natuurlijk niet achter. Behalve misschien je voetafdruk, het liefst eentje van een duurzame strandschoen.

Over verantwoord geproduceerde strandschoenen

Plastic of kunststoffen strandschoenen kun je bijna overal kopen. De kans is echter groot dat deze van een matige kwaliteit zijn. Bovendien kun je slechts hopen dat deze van duurzame materialen en in fijne omstandigheden zijn geproduceerd. Want dat dit alles belangrijk is, dat staat buiten kijf. Bij voorkeur bestaat de zool bijvoorbeeld uit natuurlijk rubber. Idealiter wordt er verder geen lijm gebruikt en is het katoen in enzymen gewassen. Daarnaast hoort de aanbieder of de fabrikant te kunnen garanderen dat de schoenen in een veilige en prettige werkomgeving zijn gemaakt. Hier moet een fabrikant transparant over kunnen zijn.

strandschoenen

Waaraan moeten jouw strandschoenen verder voldoen?

Maar als je strandschoenen koopt, dan is het natuurlijk ook handig dat ze praktische pluspunten hebben. Licht qua gewicht is bijvoorbeeld handig, zodat je ze zonder nadenken in je koffer kunt stoppen. Ze moeten ook vies kunnen worden, als je maar weet dat je ze ook weer heel gemakkelijk kunt schoonmaken. En als je ze laat drogen ondervinden ze daarvan geen slijtage. Na thuiskomst van een fijne strandvakantie kun je ze tenslotte idealiter gewoon in de wasmachine reinigen.