Top 8 duurste bruiloften ter wereld

Duurste bruiloften ter wereld

Iedereen weet dat een huwelijk veel geld kost. Maar, als je dacht dat die van jou of die van een van je vrienden de kroon spande, dan zit je verkeerd. Het kan namelijk altijd mooier en vooral duurder. Ben je benieuwd wat de duurste bruiloft ooit was? Lees dan gauw verder!

1. Said Gutseriev & Khadija Uzhakhovs – ong. 500 miljoen dollar

De duurste bruiloft ter wereld vond plaats in Moskou. De jurk kostte zo’n 23 duizend dollar, gasten werden opgehaald in Rolls Royce’s en in de goodiebag zat onder andere een splinternieuwe Iphone. Zegt genoeg toch?! Oh, en ben je zelf op zoek naar een iets betaalbaardere jurk? Kijk dan gauw bij Bruidsmode Haarlem.

2. Prins Charles & Prinses Diana – 110 miljoen dollar

Deze bruiloft was extreem luxueus. Vooral de taart was opvallend: deze was anderhalve meter hoog en werd dubbel gemaakt voor het geval er iets mis zou gaan onderweg. Naast deze taart waren er nog eens 27 extra taarten voor de 120 gasten.

3. Sheik Mohammed Bin Zayed al Nahyan & Sheika Salama – 100 miljoen dollar

Voor deze extravagante bruiloft werd er een speciaal stadion gebouwd en werden alle gasten met privéjets opgehaald. En alsof dat nog niet genoeg is, duurde hij in totaal ook nog eens 7 dagen! De prins gaf namelijk in elke stad van het emiraat een feest op zijn kosten.

4. Amit Bhatia & Vanisha Mittal – 75,38 miljoen dollar

Wanneer je vader in de top 10 rijkste mensen ter wereld staat, weet je dat het met de bruiloft wel goed gaat komen. En dit begon gelijk al met de uitnodiging. Iedere gast kreeg namelijk een persoonlijk zilveren doosje.

5. Prins Albert II & Charlene Wittstock – 65 miljoen dollar

Dit koppel hield eigenlijk twee bruiloften. Op de eerste dag werd er volgens de wet getrouwd in alle luxe. Op de tweede dag vond deze in de kerk plaats. Inclusief nieuwe jurk, andere taarten en diners!

6. Prins William & Kate Middleton – 35,78 miljoen dollar

Van een koninklijk paar kun je natuurlijk verwachten dat er een dure bruiloft wordt gehouden. Zo kostten de gasten alleen al zo’n 8 miljoen dollar. Maar, wellicht wat onverwachts, was de beveiliging de grootste kostenpost. Deze heeft naar schatting zo’n 20 miljoen gekost.

7. Vikram Chatwal & Priya Sachdev – 20 miljoen dollar

De reden dat deze bruiloft zoveel geld heeft gekost, is voornamelijk omdat het in verschillende steden werd gehouden. De beste vrienden van de bruidegom waren namelijk nog nooit in India geweest. Om deze reden besloot het bruidspaar de gasten via privéjets naar drie verschillende steden te laten vliegen.

8. Kris Humphries & Kim Kardashian – 10,88 miljoen dollar

Ondanks dat deze bruiloft 10,88 miljoen dollar heeft gekost, heeft het koppel dit er dubbel en dwars op weten terug weten te verdienen. De bruiloft werd namelijk uitgezonden op tv. Het verkopen van de foto- en filmrechten heeft zo’n 4 miljoen kijkers opgeleverd en iedereen was helemaal in de ban van dit ‘sprookjes stel’. Toch vroeg Kim na 72 dagen al een scheiding aan, omdat ze niet bij elkaar pasten…