Verhuizen naar het buitenland

Af en toe even lekker naar het buitenland op vakantie is voor vele Nederlanders een echte must. Twee of soms zelfs 3 keer op vakantie is niet meer dan normaal. Maar helaas is dat afgelopen jaar wel een heel ander verhaal geweest. Sommige mensen besloten om alsnog op vakantie te gaan maar dit heeft helaas geen positieve effecten gehad op het virus wat zich nu nog steeds over heel de wereld aan het verspreiden is. Er zijn ook wat mensen die een vakantiehuis hebben in het buitenland. Als je de stap te groot vindt om officieel naar het buitenland te verhuizen is dit een goede optie! Zo kom je erachter of je het leven in het land van je keuze wel echt zo leuk vindt als je dacht en of je jezelf hier wel ziet wonen.  

De financiën

Als eerst is het belangrijk om voor jezelf te bepalen in welk land je je vakantiehuis wilt. Een veel voorkomend land bij vele Nederlanders is Spanje. Ook in de winter is het daar heerlijk vertoeven. Dan is het belangrijk om te kijken naar de kosten. Je hebt je droomhuis gevonden maar is dit wel te financieren? Er zijn een aantal manieren waarop je aan je kosten kan komen. Misschien heb je al jaren gespaard om deze droom werkelijkheid te laten worden en kan je het in 1 keer betalen! Of misschien heb je een flinke erfenis die je hieraan mooi kan besteden. Maar ook voor een huis in het buitenland is natuurlijk een hypotheek gewoon mogelijk.

Verbouwen

Dan is het belangrijk om te kijken of je droomhuis al helemaal is zoals jij het zou willen of dat je toch kiest voor een kleine (of grote) verbouwing. Is bijvoorbeeld de vloer al wel zoals je zou willen of kies je toch voor laminaat of een houten vloer? En misschien kunnen de muren ook wel een nieuw likje verf gebruiken. En soms zijn alleen wat nieuwe, eigen accessoires voldoende om je huis helemaal naar jouw smaak in te richten.

Veiligheid

Bedenk van te voren goed of je ook genoeg naar je vakantiehuis kan gaan om het veilig te houden. Als inbrekers eenmaal door hebben dat jij maar 1 of 2 keer per jaar in je huis bent dan is dit erg aantrekkelijk voor inbrekers en daarom is goede beveiliging belangrijk! Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een aantal dubbele sloten zodat je het de inbrekers erg moeilijk maakt. Een beveiligingssysteem met beveiligingscamera’s kunnen ook altijd een optie zijn zodat je bewijs hebt voor als het echt een keer fout gaat, maar daar gaan we natuurlijk niet van uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *