Verjaardag drive-in

Verjaardag drive-in in stijl organiseren? Hier moet je aan denken

Een drive-in diploma uitreiking, -bruiloft of -verjaardag: door de coronacrisis is het houden van een drive-in feest populair geworden. Zeg nou zelf: als je het een beetje leuk aankleedt, kan zo’n verjaardag op afstand een heel leuk feestje worden! Ben jij binnenkort jarig en wil je jouw drive-in verjaardag groots aanpakken? In dit artikel vertellen wij je waar je allemaal aan moet denken.

Een drive-in route maken, zo doe je dat!

Het belangrijkste onderdeel van jouw drive-in verjaardag is natuurlijk the drive. Of je nu een grote tuin hebt of beperkt bent tot de oprit: het uitzetten van een goede route kan best wel een kunstje zijn. Bedenk van tevoren hoeveel auto’s je kunt verwachten en maak, zo nodig, een planning. Door met verschillende tijdsloten te werken, zorg je ervoor dat alle aanwezige auto’s op de route passen en geen file op de openbare weg veroorzaken. Heb je geen oprit of tuin? Probeer dan een vergunning aan te vragen bij de gemeente voor het tijdelijk afzetten van de straat, of regel een alternatieve locatie waar jouw drive-in verjaardag kan gaan plaatsvinden.

Vermaak jouw gasten met drive-in activiteiten

Hoe jij jouw verjaardagsfeest wilt inrichten, is aan jou. Denk groots en ga voor een thema dat echt bij jou past! Zo kun je een marktkraam huren die je langs de route zet en hierin een rommelmarkt organiseren. Ook leuk: laat lokale ondernemers met hun producten langskomen in jouw marktkraam. Zij kunnen bijvoorbeeld een assortiment van hun producten verkopen of (op jouw kosten) een lekkere hapje of drankje aanbieden aan jouw gasten. Een interactieve activiteit doet het daarnaast altijd goed. Wat dacht je van een potje boter-kaas-en-eieren tussen teams uit verschillende auto’s? Of huur een grijpmachine in en zorg voor leuke prijzen die jouw gasten kunnen winnen.

Niet vergeten: een verjaardagspot of cadeautafel

Als jij jouw verjaardag bij je thuis of in de kroeg viert, is de kans groot dat je gekregen cadeaus uitstalt op een tafel. Hoe leuk is het om dit op jouw drive-in verjaardag ook te doen? Zorg voor een tafel op een overdekte plaats, voor het geval het gaat regenen. En, vergeet ook de fooienpot niet! Een drive-in verjaardag in stijl organiseren kan best duur zijn en jouw gasten willen vast en zeker een kleine duit in het zakje doen.

Conclusie

Een drive-in verjaardag is eigenlijk een aangepaste vorm van een tuinfeest. Wij denken dan ook dat je nog wel een paar leuke ideeën uit het volgende artikel kunt halen: 5 toffe ideeën voor een geslaagd tuinfeest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *