Jotun Demidekk

Waarom schilderen zo leuk is

Als je op zoek bent naar een bezigheid waar je uren in kwijt kunt, dan is schilderen misschien wel wat voor jou. Schilderen is een kunst op zich. Nederland heeft veel beroemde schilders gekend. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Als je een verhaal wilt vertellen op een originele, indringende manier dan is schilderen misschien wel wat voor jou. 

Aan de slag

Kan jij niet wachten om te beginnen met schilderen? Ben je op zoek naar Jotun Demidekk verf? Klik dan op de link in de vorige zin.

Kort geschiedenislesje

Sinds de Byzantijnse schilderkunst zijn er veel verschillende vormen van schilderen voorbij gekomen. In de middeleeuwen steunde de schilderkunst op 3 pijlers: de Grieks-Romeinse cultuur, oude germaanse tradities en het christelijk geloof. In de Renaissance ontstond de mensgerichte schilderkunst met bekende schilders zoals Rembrandt, Vermeer en Jan Steen.  

In de tijd van het expressionisme werden gevoelens verbeeld. In de 20e eeuw kwamen diverse schilderkunsten op. De belangrijkste was de abstracte schilderkunst. Schilders zoals Mondriaan, Toorop en Karel Appel waren schilders die je moeilijk in een hokje kunt plaatsen zijn door hun eigen, unieke stijl. Ze schilderen eigenlijk waar ze zin in hadden. 

Schilderen bevordert creativiteit

Allereerst de vraag: Waarom is creatief bezig zijn, goed voor je? Creativiteit komt redelijk overeen met het bedenken van originele oplossingen. Je moet jezelf dus uitdagen om iets te bedenken wat eigenlijk nog niet eerder door jou is bedacht of gedaan. Creativiteit kun je stimuleren door te gaan schilderen. Het schilderen van een uniek schilderij volgens een bepaalde stijl zorgt ervoor dat jij alles uit de kast moet halen. Op deze manier wordt jouw creativiteit gestimuleerd. 

Schilderen verbetert je motorische vaardigheden

Het maken van een schilderij vereist precisie, een vaste hand en een kritisch oog. Tijdens elk schilderij dat je maakt ga je op reis en probeer je jezelf te verbeteren. Zeker in het begin zul je vooral je schildertechniek moeten verbeteren. Schilder je realistisch? Dan zul je je motoriek en schildertechniek moeten blijven optimaliseren. 

Schilderen en fantasie

Je dromen of jouw kijk op het leven laten zien aan anderen? Hoe kun je dit beter doen dan met een schilderij? Met een schilderij kun je jouw fantasie vorm geven.