pruiken

Wat is het verschil tussen pruiken met echt haar en synthetisch haar?

Het aanbod van dames pruiken in Nederland is enorm groot. Het kan daarom soms lastig zijn om een keuze te maken. Zo heb je bijvoorbeeld haarwerken van echt haar, maar ook van synthetisch haar. Deze twee typen haarwerken verschillen van elkaar en hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Deze voor- en nadelen dien je gezamenlijk met een specialist af te wegen voordat je een weloverwogen keuze kunt maken. In dit artikel helpen wij je alvast op weg.

Een natuurlijke uitstraling

Hoewel synthetische haarwerken vandaag de dag nauwelijks te onderscheiden zijn van echt haar, ziet een haarwerk van echt haar er toch echt een stuk natuurlijker uit. Daarnaast voelt het ook aan als echt haar en dat is voor veel vrouwen heel belangrijk. Een echt haarwerk kost echter wel meer geld dan een synthetisch haarwerk en daarnaast kan ook de kleur van het haarwerk door de bootsstelling aan licht veranderen. 

Onderhoud van het haar

Ten opzichte van een haarwerk van echt haar is een synthetisch haarwerk veel gemakkelijker te onderhouden. Door de kunstvezels van het synthetisch haarwerk, blijft het altijd in het juiste model zitten. Dat is natuurlijk ideaal als je ’s ochtends je bed uit moet en snel naar werk vertrekt. Daarnaast komt een synthetisch haarwerk na het wassen vanzelf weer terug in model. Zo heb je er geen omkijken meer naar. Bij een haarwerk van echt haar zal je hem zelf weer in model moeten brengen door bijvoorbeeld een föhn, een stijltang of een krultang. Daartegenover staat echter wel dat je bij een echt haarwerk een permanent kunt aanbrengen en bij een synthetische pruik niet. 

Het gevaar van hitte

De bestendigheid tegen hitte is misschien wel het grootste nadeel van een synthetisch haarwerk. 

De kunstvezels kunnen niet tegen hitte en wrijving, waardoor de kans op beschadiging veel groter wordt. Je moet dus extra voorzichtig zijn met het koken of bakken, maar ook in de hete zon moet je goed opletten. Daarnaast kan wrijving het haarwerk beschadigen. Wanneer je gaat slapen, dien je dus het haarwerk af te zetten. Met een haarwerk van echt haar heb je deze problemen echter niet.

Welke keuze moet je maken?

Naast dat je alle voor- en nadelen afweegt, is het ook heel belangrijk om na te denken wat persoonlijk het beste bij jou past. Vraag daarom altijd om advies van een specialist, zodat je een weloverwogen kunt keuze maken. Ter inspiratie kun je ook een kijkje nemen naar deze haartrends.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *