Wat maakt bamboe jaloezieën nu precies zo bijzonder?

Bamboe staat er algemeen om bekend een werkelijk geweldig en bovendien ook zeer veelzijdig materiaal te zijn. Door de jaren heen werd er dan ook voor gekozen om bamboe in de meest uiteenlopende zaken te verwerken. Wist je dan ook bijvoorbeeld dat het mogelijk is om gebruik te maken van bamboe jaloezieën in je huis? Deze jaloezieën kenmerken zich door een warme, ietwat exotische uitstraling waardoor ze in principe in elk huis wel tot hun recht kunnen komen. In het bijzonder wanneer jij het belangrijk vindt om een echt warme sfeer te creëren in je woning kan het een goed idee zijn om te kijken in de richting van bamboe jaloezieën.

  1. Bamboe jaloezieën zijn lichter dan houten jaloezieën 

Het gebeurt ongelofelijk vaak dat mensen zeggen dat bamboe jaloezieën eigenlijk hetzelfde zijn als gewone, houten jaloezieën. Dat is echter niet juist. Niet alleen de uitstraling verschilt namelijk, wat bovendien ook te denken van het gewicht waar de exemplaren die zijn gemaakt van bamboe over beschikken? Bamboe jaloezieën zijn namelijk in vergelijking met houten exemplaren een behoorlijk stuk lichter. Dit zorgt ervoor dat deze jaloezieën zelfs bij bredere maten in principe moeiteloos (manueel) bediend kunnen blijven worden.

  1. Bamboe jaloezieën op maat laten maken, kan dat?

Het spreekt voor zich dat lang niet iedereen in zijn of haar woning beschikt over standaard ramen of deuren. Dit betekent dat er vaak maatwerk te pas komt bij het uitkiezen van raamdecoratie. Dat is natuurlijk een beetje vervelend omdat dit het prijskaartje van de jaloezieën negatief kan beïnvloeden, maar daar staat tegenover dat je wel kan rekenen op een echt mooie en optimale afwerking. Wil jij bamboe jaloezieën op maat laten maken? Dan is dat in de praktijk in principe perfect mogelijk, mits het betalen van een meerprijs dus. 

  1. Jouw bamboe jaloezieën kindvriendelijk maken met deze tip

Wanneer er kinderen in huis rondlopen zal je er waarschijnlijk wel aan willen denken om je jaloezieën zo kindvriendelijk mogelijk te maken. Hoe kan je dat nu precies voor elkaar krijgen? Heel eenvoudig. Er zijn op dit vlak immers speciale wetten in het leven geroepen door de Europese Commissie. Op het ogenblik dat er kinderen in huis rondlopen die jonger zijn dan 3,5 jaar wordt het bijvoorbeeld ten stelligste aanbevolen om gebruik te maken van bedieningskoorden die minstens 1,5 meter boven de grond hangen. Wil jij er dus met andere woorden voor zorgen dat je kleine kinderen geen gevaar lopen op het ogenblik dat je in huis gebruik gaat maken van bijvoorbeeld bamboe jaloezieën? Hou dan zeker altijd rekening met de grootte van het bedieningskoord. Zo kan je heel wat gevaarlijke situaties voorkomen.

  1. Wanneer is kiezen voor bamboe jaloezieën de moeite waard?

Het materiaal waaruit de jaloezieën moeten bestaan die in je woning geïntegreerd zullen worden is uiteraard vooral afhankelijk van je persoonlijke keuze. Er dient daarbij in het bijzonder rekening te worden gehouden met de uitstraling van het interieur van het huis. Is deze klassiek of landelijk getint? Dan kunnen bamboe jaloezieën daar zeker in tot hun recht komen. Dat geldt misschien net wat minder voor modern en industrieel getinte interieurs. Als je op zoek bent naar een sfeervol en uniek uiterlijk, dan zijn de bamboe jaloezieën van Doe het budget aan te raden.