wimperextensions

Wat specialisten weten over wimperextensions

Wimperextensions. Als een ware bulldozer heeft deze schoonheidsbehandeling zich kenbaar gemaakt binnen de cosmetische industrie. Sinds een aantal jaar kan de moderne vrouw er namelijk niet meer omheen. Bijna elke beautysalon kan er vandaag de dag mee uit de voeten. Ben jij van plan om binnenkort wimperextensions in Haarlem te laten zetten? In deze blog vertellen wij welke zaken jij echt over deze behandeling zou moeten weten.

Wimperextensions hebben onderhoud nodig

Het lijkt zo makkelijk. Even wimperextensions laten plaatsen en dan zit je voor de aankomende tijd gebakken. Helaas is de realiteit wat minder simpel. Wimperextensions hebben namelijk onderhoud nodig. Iedere dag wel te verstaan. Ze moeten namelijk vaak schoongemaakt worden. Doe dit het liefst met een schone make up kwast. Vervolgens moeten ze minstens twee keer per dag geborsteld worden.

Je kunt allergisch zijn voor wimperextensions

Helaas… het komt voor. Mensen kunnen allergisch zijn voor wimperextensions. Of nee, vaak zijn ze allergisch voor de lijm die hierbij wordt gebruikt. In dat geval kunnen jouw ogen gaan tranen en worden ze rood en dik. Om dit te voorkomen, kun je aan jouw styliste vragen of ze een allergietest kunnen doen. Deze methode is echter niet bulletproof. Je kunt ook pas na een aantal keer bijvullen een reactie krijgen. Gelukkig zijn er ook specialisten die werken met zogenoemde allergielijm. Zo kun je wimperextensions blijven dragen.

Niet elke make-up is geschikt

Het dragen van wimperextensions komt met enige risico’s. Zo kan het voorkomen dat je jouw favoriete make up beter in de kast kunt laten staan. Na het plaatsen van de wimpers mag je bijvoorbeeld geen oog make up op oliebasis meer gebruiken. De middelen die in die producten zit verwerkt, tasten namelijk de kwaliteit van de wimpers aan. Je doet er dan ook goed aan om deze attributen te vervangen. Ga in dat geval voor make up op waterbasis.

Je moet wimperextensions laten verwijderen

Wimperextensions vallen niet zomaar uit. Was het maar zo makkelijk. Wanneer je ze wilt laten verwijderen, zul je daarom bij een schoonheidsspecialist moeten aankloppen. Hij of zij heeft namelijk een speciale remover. De lijm van jouw wimperextensions lost hierin op, zodat de synthetische haartjes er vervolgens eenvoudig uitgeborsteld kunnen worden.