Welk internetabonnement past er bij jou?

Internet, een middel waar we de afgelopen jaren steeds meer van afhankelijk worden. Je voert er je werk mee uit relaxed er mee en het helpt je ook nog eens met alle kennis die je maar zoekt. Daarom is het kiezen van het juiste internet abonnement dan ook heel belangrijk. Maar welk abonnement past er nou bij jou specifieke gebruik? Je wilt zeker niet teveel betalen, maar ook niet zonder de juiste internetsnelheid zitten. In deze blog ga ik het hebben over tips voor het kiezen van het juiste internet abonnement.

Postcode

Allereerst is het belangrijk om na te gaan welke abonnementen er beschikbaar zijn op jouw adres. Dit heeft te maken met het type verbinding dat er beschikbaar is. Zo heb je op verschillende delen in Nederland al het supersnelle glasvezel liggen, maar op andere plekken is echter alleen nog een kabel- of ADSL verbinding mogelijk. Voor mensen met een kleiner budget is over het algemeen een ADSL verbinding het goedkoopst. Voor een kabelverbinding kom je al snel terecht bij Ziggo.

Snelheid

Niemand houd van een slechte verbinding en een lage snelheid. Daarom is het belangrijk om te bepalen hoe snel jouw internet moet zijn voor een fijne werking ervan. Voor zwaar werk, zoals online games of meerdere mensen die tegelijk gebruik maken van het internet wordt er aangeraden om voor een minimale snelheid van 100Mb/s te gaan. Hieronder een kort overzicht van de benodigde snelheid per gebruik:

tot 20MB/s

Deze snelheid is perfect voor een eenmanswoning, waarbij er niet veel gebruik gemaakt word van het internet, of zware taken worden uitgevoerd. Met deze verbinding is het mogelijk om te browsen op een prettige snelheid en benodigde emails te verzenden. streaming diensten zoals Netflix en Spotify zijn ook gewoon mogelijk.

40 tot 50 MB/s

Voor het bekijken en beluisteren van streaming diensten op verschillende apparaten tegelijk word er aangeraden voor een hogere internetsnelheid. Prima voor een gezin.

80 tot 100 mb/s

Voor grotere gezinnen waarbij er meer mobiele telefoons en apparaten aanwezig zijn word er aangeraden een internetsnelheid van 80 tot 100 mb/s te kiezen. Hierbij is het mogelijk om te streamen en downloaden op meerdere apparaten tegelijk.

Hoger dan 150 mb/s

De hoogste internetsnelheid is geschikt voor het tegelijk streamen, downloaden en online gamen in hoge resolutie zonder haperingen. Grote bestanden downlanden is geen probleem. Ideaal voor de thuiswerkende onder ons. Ideaal voor grote studentenhuizen of een klein kantoor.

Ga goed na welke internetsnelheid en verbinding er mogelijk is in jou huis en vergelijk vooral een aantal providers met elkaar. Je wilt immers niet teveel betalen!