Bruiloft

Welke trouwjurk past bij jouw figuur?

De perfecte trouwjurk past precies bij jouw figuur en legt de focus op jouw pluspunten. Delen waar je minder blij mee bent, leidt hij juist van af. Maar welk model past het beste bij jou?
Bij de ene bruid staat een fishtail trouwjurk prachtig, terwijl de ander beter kan gaan voor een A-lijn model. Ben je benieuwd welke modellen het beste bij jouw figuur passen? Wij hebben een aantal modellen op een rij gezet die passen bij de de meest uiteenlopende figuren!

Wil je ook alvast wat inspiratie doen? Neem dan een kijkje bij Bruidshuis Dokter – De Graaf. Deze fijne winkel heeft de meest schitterende en uiteenlopende bruidsjurken nabij Elburg.

Peerfiguur

Heb je smalle schouders en een goed stel heupen? Dé perfecte modellen voor een bruid met een peerfiguur zijn losvallende jurken. Ga bijvoorbeeld voor een klassieke A-lijn trouwjurk of een prinsessen jurk. Met deze modellen gaat de aandacht uit jouw smalle taille en worden de heupen wat gecamoufleerd. 

Zandloperfiguur

Heb jij een zandloperfiguur? Dan staat in principe iedere trouwjurk jouw geweldig en kun je alle kanten op. Wat dacht je bijvoorbeeld van een strapless trouwjurk, een fishtail jurk of een fit en flare model? Deze jurken zullen je figuur prachtig benadrukken. Wil je liever niet een al te strak model? Ook wijdere jurken passen heel goed bij je!

Recht figuur

Wanneer je een recht figuur hebt, lopen je schouders, taille en heupen in ongeveer dezelfde lijn. Vaak wil je met dit figuur iets meer je rondingen benadrukken. Een A-lijn trouwjurk met een lage taille is hiervoor erg geschikt. Het lijfje loopt net wat langer door dan bij een normale A-lijn en laat daarmee op een subtiele manier jouw taille zien. 

Klein van formaat

Ben jij niet zo lang? Ook dan is er gelukkig meer dan genoeg aanbod. Wil je graag een stukje langer lijken? Dan komt een bruidsjurk met een slank silhouet en strakke lijnen goed van pas. Een zachte A-lijn jurk bijvoorbeeld. Ook zijn jurken met een V-hals of diepe decolleté een goede optie. Hierdoor trek je de aandacht voornamelijk richting je hals en valt het niet zo snel op dat je wat kleiner bent. Als kleinere bruid moet je prinsessenjurken of jurken met heel veel stof te allen tijde weten te vermijden. Hierin zul je namelijk verdwijnen!

Een lange bruid

Ben jij gezegend met een paar eindeloze killer legs? Dan zullen veel vrouwen stinkend jaloers op je zijn. Echter kunnen we ook begrijpen dat het niet altijd leuk is om zo lang te zijn. Wil je het liefst niet nog langer lijken in jouw bruidsjurk? Ga dan voor precies het tegenovergestelde qua trouwjurk als wat geschikt is voor de kleine bruidjes onder ons. Ga dus voor een jurk met veel stof. Wil jij je mooie lange benen juist showen? Dan is een trouwjurk met een split helemaal jouw ding!