dekbedovertrekken

Zo kies je de mooiste dekbedovertrekken in elke stijl

Een kamer inrichten kan een leuke klus zijn, mits je weet waar je moet beginnen. Het inrichten van een woonkamer is namelijk een heel ander soort klus dan het inrichten van een slaapkamer. Wanneer je slaapkamers inricht, dan begin je bij de dekbedovertrekken. Dit is het eerste wat je ziet omdat een bed zo’n dominante rol in een ruimte speelt.

Je kunt altijd meerdere dekbedovertrekken uitkiezen, want je zult toch regelmatig beddengoed moeten verschonen. Als je alles in één keer koopt, dan kun je bijvoorbeeld in elke overtrek een bepaalde kleur terug laten komen.

Kleuren op de muur

Het is leuk om de kleuren op de muur af te stemmen met het beddengoed. Vooral wanneer je een kleur op de muur hebt is dat gaaf. Een witte muur combineren met wit beddengoed kan natuurlijk ook. Vooral als je houdt van een modern en strak uiterlijk is wit combineren met wit iets voor jou. Ben je meer van de kleur, dan is een kleurtje op de muur combineren met een kleur in je beddengoed een leuk idee. 

Verschillende stijlen toepassen

Zoals je hierboven al las, past de kleur wit heel goed in een modern interieur. Hetzelfde geldt voor zwart en grijs. Maar je kunt ook prima stijlen combineren, door bijvoorbeeld een witte muur en beddengoed uit te zoeken, maar dit te combineren met planten en bloemen voor een warmer interieur. Je kunt ook vintage toevoegen voor een echt unieke ruimte.