Bubblegum

Zo stop je echt met roken!

Dat stoppen met roken niet makkelijk is, weet waarschijnlijk elke roker wel. Je kunt het stoppen echter wel makkelijker maken voor jezelf. In dit artikel geven wij je een aantal tips die je kunnen helpen bij het stoppen met roken.

Strawberry (

Koop een e-sigaret en e-liquid

Denk je of weet je dat je het stoppen zelf niet gaat redden? Dan kun je er ook voor kiezen om een e-sigaret en e-liquid aan te schaffen. Hiermee kun je de gewoonte blijven aanhouden en langzaam het nicotinegehalte verminderen. Zo kun je stapje voor stapje afkicken.

Gooi al je rookwaar in de prullenbak

Voordat je gaat stoppen is het belangrijk dat je alle verleidingen zoveel mogelijk elimineert. Gooi daarom al je rookwaar in de prullenbak. Niet alleen je sigaretten, shag of tabak, maar ook je aanstekers en asbakken. Zo kom je minder snel in de verleiding!

Spearmint

Bedenk nieuwe gewoontes

Gewoontes zijn heel lastig om af te leren. Het is makkelijker om ze te vervangen door nieuwe gewoontes. Dit zorgt ook direct voor afleiding, waardoor je niet meer aan de sigaret denkt. Je kunt het roken van een sigaret vervangen door bijvoorbeeld een meditatie- of yogasessie of je kunt een rondje gaan lopen. Het eten van kauwgom kan ook helpen.

Ook kun je kijken hoe je specifieke rookgewoontes kunt veranderen. Je sigaret bij een wijntje kun je vervangen door een kaasplankje of een handje nootjes. En in plaats van een sigaret op te steken als je in de auto stapt kun je je lievelingsnummer draaien en hard meezingen.