Zo vind je de beste plafondlamp voor op kantoor!

Het vinden van de juiste focus op de werkplek wordt voor veel werknemers om verschillende redenen steeds moeilijker. Vaak komt dit door onvoldoende werkplekverlichting met verouderde plafondlampen op kantoor. Niet de prestatie van één medewerker wordt beperkt door onvoldoende kantoorverlichting, maar die van alle medewerkers in de ruimte. De stemming kan snel worden verminderd door donkere verlichting en als het te donker is, kunnen er ook visuele problemen op het scherm verschijnen. De verschillende lichtinvloeden in het kantoor kunnen zo het bureau vanuit verschillende richtingen verlichten. Hier zijn een paar basisprincipes waarmee je rekening moet houden om ervoor te zorgen dat je de juiste plafondlamp in uw kantoor vindt.

Een kantoor kan licht zijn, maar licht betekent niet automatisch goed!

Naast algemene verlichting via de rasterlichten aan het plafond of een ledpaneel, zijn er ook ondersteunende oplossingen. Naast de plafondlamp op kantoor kan er snel een bureaulamp op tafel worden geplaatst, die straalt in een geheel andere lichtkleur en eventueel vervelende reflecterende strepen op gladde oppervlakken of schermen produceert. Bovendien is er overdag een eeuwig zicht op de smartphone, die op zijn beurt in volledige helderheid op het gezicht van de gebruiker schijnt vanuit de inactieve toestand. Een echte plafondlamp op kantoor kan geen van deze lichtbronnen inslikken, wat het ook niet zou moeten doen.

Plafondlampen op kantoor kunnen de geest echter kalmeren als LED-kantoorverlichting op de werkplek. Als de lichtkleur van de plafondlamp voor op kantoor niet overeenkomt met alle andere lichtgevende apparaten in de kamer, kun je geïrriteerd raken in je eigen werkomgeving. De kantoorlampen vormen als algemene verlichting die, mits goed ontworpen, geen verdere ondersteuning nodig heeft. Ze verspreiden het licht al binnen een passend kader en verlichten de werkomgeving efficiënt. Bij een hoogwaardige plafondlamp voor jouw kantoor is het belangrijk dat je niet alleen kijkt naar de verlichtingssterkte en de lichtkleur, maar ook naar de kwaliteit van de kantoorverlichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *