zweetvoeten

Zweetvoeten? 3 tips!

Zweetvoeten: de één heeft er al last van na een korte wandeling door de stad, terwijl de ander bij wijze van spreken een marathon kan lopen en nóg niet zweet. Hoor je bij de eerste groep? Dan is deze blog voor jou geschreven. We geven je namelijk drie praktische tips om van je zweetvoeten af te komen!

Draag vochtabsorberende sokken

Zweten voorkomen is in de meeste gevallen eenvoudigweg onmogelijk. Wanneer je je inspant, warmt je lichaam op en die warmte moet het lichaam weer kwijt via de zweetklieren, die zich onder meer in de voeten bevinden. Waar je echter last van krijgt, is het feit dat het zweet niet gemakkelijk weg kan vloeien, bijvoorbeeld doordat je sokken draagt die het vocht niet opnemen. Dit is met veel katoenen (en al helemaal met polyester) sokken het geval.

Een goed alternatief vormen bamboe sokken. Dit zijn sokken met een ronde vezel, die voorzien is van microscopisch kleine gaatjes. Dit zorgt ervoor dat de sokken beter ventileren en bovendien aanzienlijk meer vocht kunnen opnemen. Bovendien heeft bamboe als voordeel dat het van nature antibacterieel is, waardoor de kans op stinkende voeten geminimaliseerd wordt!

Gebruik talkpoeder of voetdeo

Een andere manier om je overmatige zweetproductie op te vangen, is het gebruik van middeltjes als talkpoeder en voetdeodorant. Talkpoeder kun je in je sokken of schoenen strooien en heeft als effect dat het vocht absorbeert. Daarnaast zijn er zoals gezegd speciale deodorants voor je voeten te verkrijgen. Deze gaan het zweten tegen en zorgen er bovendien voor dat de vervelende geur die door het zweten kan ontstaan gemaskeerd wordt.

Vernauw je poriën

Waar bovengenoemde maatregelen bedoeld zijn om het effect van zweten te beperken, kun je ook proberen om het zweten zelf aan te pakken. Dit doe je onder meer door je poriën te vernauwen, waardoor er minder zweet naar buiten kant. Hiervoor zijn diverse huis-tuin-en-keukenmethodes. De meest opmerkelijke (maar beslist werkende!) manier is misschien nog wel een voetenbad in zwarte thee! Los vier zakjes zwarte thee op in een heet voetenbad en week je voeten hier gedurende een week dagelijks een halfuurtje in. Je zult merken dat je écht minder last krijgt van zweetvoeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *